HH logoBelangrijk

Alle koren en kwartetten van DABS hebben zich inmiddels aangesloten bij Holland Harmony: DABS is nu volledig op gegaan in Holland Harmony, Dutch association of Barbershop Singers. Er is nu dus één organisatie voor alle barbershopzangers in Nederland!
Deze website wordt daarom niet langer geactualiseerd.
Vanaf heden kunt u voor actualiteiten terecht op www.hollandharmony.dse.nl

 

DABS 25 jaar!

Barbershop Happening in 'de Reehorst' in Ede!

Onderstaand lees je veel over de barbershop happening. Nog meer informatie vind je via deze links:

De foto's staan online!

Een geslaagd feest!, terugblik door onze voorzitter

Programmaboek/jubileumboek (5MB)

De resultaten van de competitie

Valley Voices opent DABS competitie

Videoverbinding naar 2e zaal

Programma 13 oktober

Wedstrijdregelement

Judges

Competition Team

                                Dabs logo 25 jaar

Geschiedenis

Nadat Heart of Holland Chorus uit Nieuwegein en Coastline Chorus uit Vlissingen omstreeks 1981-1983 al van zich deden spreken, werd in Goes namens de mannen barbershoppers door Gerrit van Riet en Jan Kooning op 25 september 1987 de vereniging Dutch Association of Barbershop Singers bij akte opgericht.

DaleHet huidige bestuur heeft gemeend op gepaste wijze stil te staan bij het 25 jarig jubileum van DABS onder het motto van Barbershop is fun!

Daarvoor is een commissie geformeerd die als opdracht heeft om een vooral informele feestelijke en harmonieuze dag te organiseren voor een minimale deelnemersprijs met daarnaast ook een echte Competitie met of zonder jurering en een Open Podium.

Als beeldmerk voor het DABS Jubileum werd gekozen voor Dale Dabs. Dale Dabs tref je aan op alle uitgaande correspondentie.

Commissie

De volgende barbershoppers maken deel uit van de DABS Jubileum Commissie:

  • Gommert Burger
  • Rien Keijzers
  • Lenhard van Ballegooijen
  • Wim van der Meer
  • Herman Wolzak
  • Ad Roskam
  • André Eckhardt
  • Mart Vegelien

Opening DABS Jublieum Dag

Alle koren, kwartetten, ereleden, leden van verdienste en gasten worden ´s morgens per bus vanaf hun vooraf aangegeven vertrekpunt afgehaald, zodat iedereen om 9:30 uur in Ede aanwezig kan zijn.Onder het genot van een gezellig kopje koffie kan in de Mozartfoyer dit jubileumfeest dan worden geopend.

DABS Competitie 2012

In tegenstelling tot de eerder gehouden conventies, is door het speciale karakter van deze jubileum dag gekozen voor een speciale competitie 2012, waarbij de koren of kwartet-ten de keus hebben zich wel of niet door een Jury kan laten jureren. De Competitie zal verder volgens het nieuwe DABS Wedstrijdreglement plaats-vinden in de Schouwburgzaal met z´n 600 plaatsen! De uiteindelijke top 3 van deze competitie kunnen worden uitgenodigd voor deelname aan de Europese Conventie 2013. Een competitie dus uitsluitend voor DABS barbershop leden.

Lunch en Jubileum Diner

Alle deelnemers en gasten zijn voor de lunch uitgenodigd in de Kinheimzaal of de Wintertuin (lopend buffet). Na afloop van het competitie- deel met prijsuitreiking genieten we van een feestelijk diner (lopend buffet) in de Verdifoyer!

DABS Open Podium

Zowel vooraf, vanaf 16:00 uur, als na afloop van het feestelijk diner om 20:00 uur een gezellige activiteit met de mogelijkheid voor verschillen-de optredens en presentaties  via de formule van een Open Podum, afhankelijk van aanmel-dingen op een tweetal podia in de Mozartfoyer!

Het Open Podium wordt – zoals de titel al zegt – ingevuld door eenieder die via een act, een song, sketch, of een presentatie, op welke wijze dan ook, die denkt aanwezigen te kunnen vermaken. Als een van de koren of kwartetten c.q. gemengde kwartetten of iemand van de andere gasten iets speciaals wil laten zien of een instrumentale bijdrage aan deze dag wil leveren, dan is niets te gek.

Per activiteit is maximaal 20 minuten beschikbaar. Bij aanmelding ontvang je zo spoedig mogelijk een opgave- formulier speciaal voor het Open Podium.

 

Oud-leden

Barbershop koren en kwartetten die eerder lid zijn geweest van DABS. Het bestuur van DABS is van mening dat bij deze informele en feestelijke dag Oud Leden niet bij deze Barbershop Happening mogen ontbreken.  Vandaar dat zo veel mogelijk ook Oud Leden, koren en kwartetten uitgenodigd zijn. Ook nodigen wij Oud Leden uit om zich op te geven voor het hier beschreven Open Podium, hetzij met enkele songs of een andere op dit jubileum afge-stemde act!

AfterGlow

De Reehorst is uitermate geschikt voor het intens uitvoeren en beleven van de afterglow! De liefhebbers en andere gasten hebben tussen de verschillende activiteiten door in de diverse prachtig aangeklede accommodatie-ruimten (met veel kleur) meer dan een gewone mogelijkheid om het meest populaire onderdeel van barbershop ten uitvoer te brengen! Doen dus!

Einde DABS Jubileum Dag om 24:00 uur

Einde van een feestelijke dag, waarbij de bussen gereed staan om alle gasten weer naar het afhaaldres terug te brengen.

Hoe wordt deze Jubileumdag bekostigd?

De DABS koren en kwartetten hebben besloten voor de hele jubileum dag een bedrag te betalen via een eenmalige verhoogde contributie en een groot bedrag uit de reserves van DABS. Hiervoor krijg je een deelnemersbutton,  welkomst kopje koffie en verder gratis busvervoer, deelname competitie, lunch en feestelijk diner.  Meekomende partners, introducés, niet aan-gesloten koor- of kwartet-leden en overige begeleiders genieten uiteraard ook na ontvangst van het toegangs-button, van het vervoer, lunch en feestelijk diner.

De kosten voor deze gasten zijn € 50,00 per persoon, over te maken naar DABS .

Hotel De Reehorst

reehorst
Voor een eventuele over-nachting kunt u zelf zo mogelijk kamers boeken bij de hotelbalie van De Reehorst.

Telefoon 0318-750300 of via www.reehorst.nl

Aanmelden

De aanmeldingen voor deze DABS Jubibleum Dag beginnen al binnen te komen. We hopen dat de vroegere DABS Leden koren en kwartetten zich ook voor deze dag aanmelden.

Attentie:

Denk a.u.b. aan het tijdig insturen van het ontvangen aanmeldingsformulier. Uiterlijk 1 maart 2012 moet het formulier in bezit zijn van het jubileumssecretariaat:
Commissie DABS Jubileum
p/a Vliedbergstraat 8
4471 CG Wolfphaartsdijk
of via e-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens de Commissie,

Mart Vegelien