HH logoBelangrijk

Alle koren en kwartetten van DABS hebben zich inmiddels aangesloten bij Holland Harmony: DABS is nu volledig op gegaan in Holland Harmony, Dutch association of Barbershop Singers. Er is nu dus één organisatie voor alle barbershopzangers in Nederland!
Deze website wordt daarom niet langer geactualiseerd.
Vanaf heden kunt u voor actualiteiten terecht op www.hollandharmony.dse.nl

 

Doek valt voor Special Four


De leden van Special Four hebben besloten om er mee te stoppen. Special Four was, met 25 jaar, één van de langst bestaande DABS-kwartetten. Lees hieronder hun officiële bericht:

 

2012-1013-dabs-0692Beste Zangvrienden,

Op vrijdag 14 december 2012 hebben we in de Grote Kerk te Epe, samen met het saxofoonorkest Karl Veen, ons laatste optreden verzorgd voor de Nieuwe Eper Sociëteit.
Het is na meer dan 25 jaar met elkaar zingen, niet makkelijk om de juiste woorden te vinden om te zeggen dat, met ingang van 1 januari 2013, een einde komt aan BHQ Special Four.
Het voelt een beetje als een echtscheiding, we mogen elkaar nog steeds en toch is het beter om als vrienden ieder een eigen weg te gaan.

Het overheersende gevoel blijft dat wij na al die jaren geweldige herinneringen koesteren over optredens in plaatsen en op plekken die we vooraf niet voor mogelijk hadden gehouden.
2007-dabs-haco-133Een gevoel ook van plezier op het straatmuzikanten festival De Gouden Pet te Leiden waar we door het publiek uit meer dan 50 deelnemende orkestjes en zanggroepen, tot tweemaal zijn verkozen in de finale bij de beste vijf.
De HACO's in Heemskerk met een derde plaats met onze veel te vroeg overleden vriend Marinus Floor en een knipogende eerste plaats voor Special Ladies. Net als van onze wel-toch-niet-Most-Improved-prijs.
En natuurlijk onze bronzen medaille in Dublin 2004, waarvan wij om meer dan één reden, nog steeds, een glimlach op ons gezicht krijgen.

Maar al die optredens bij mensen thuis, winkelcentra in het land, op kantoren, kerkgebouwen, drie dagen de Bijenkorf in Arnhem, voetbalkantines, daarmee hebben wij de meeste lol gehad. Die we aflazen van de gezichten van mensen, omdat ze gewoon genoten van hetgeen we deden en ons lieten merken dat ze het mooi vonden.

Dat is ook onze wens voor al onze zangvrienden voor 2013.
2009-haco-dabs-330Blijf genieten van hetgeen je aan je publiek schenkt met alle akkoorden die je in je hebt en je krijgt het honderdvoudig terug.

Wij danken iedereen die Special Four in al die jaren een warm hart heeft toegedragen, ons op haar en zijn eigen inspirerende wijze heeft gecoacht en wensen iedereen succes maar vooral plezier toe.

BHQ Special Four

Jan Schuurman van Rouwendal – Gerard van Laar – Ron Spliet – Jos Horeman