HH logoBelangrijk

Alle koren en kwartetten van DABS hebben zich inmiddels aangesloten bij Holland Harmony: DABS is nu volledig op gegaan in Holland Harmony, Dutch association of Barbershop Singers. Er is nu dus één organisatie voor alle barbershopzangers in Nederland!
Deze website wordt daarom niet langer geactualiseerd.
Vanaf heden kunt u voor actualiteiten terecht op www.hollandharmony.dse.nl

 

Uitslagen European Convention

 

HanfrisDe European Barbershop Convention heeft afgelopen weekend een aantal prachtige winnaars opgeleverd!

De heren-korencompetitie werd een compleet Zweeds succes, met Zero8 op de eerste plaats, gevolgd door The EntertainMen en Helsingborg Barberboys. Als hoogste Nederlands koor eindigde het Tilburgse T-SiNG! op de zesde plaats, gevolgd door Whale City Sound (7) en Mainport Barbershop Singers (9).

Bij de kwartetten was er verrassend Duits succes van Halftones. Het zilver ging naar de Engelse kampioenen iQ, het brons naar het Zweedse Q-Tones. Beste Nederlands kwartet was Still CrazY (8), daarna In4mation (9) en Unlimited (10).

Nieuw was de gemengde kwartetten-competitie, gewonnen door het jeugdige Hopplösa Fåglar uit Zweden.

Ook nieuw was de Spaanse deelname. De twee geweldige (jonge!) Spaanse kwartetten vielen helaas buiten de prijzen, maar de enthousiaste reacties van het publiek gaven blijk van een warm welkom. Ook het Spaanse herenkoor werd goed ontvangen door het publiek. Op de foto het Spaanse kwartet Hanfris.

Bij de dames was sprake van een spannende competitie, zowel bij nationaal als Europees. De nieuwe Holland Harmony kwartetkampioen is Aquadraat, het Holland Harmony goud bij de koren ging naar Sound Waves.

Op de Holland Harmony site vind je alle uitslagen. 
Klik hier om de foto's bekijken.

Al met al een prachtige conventie, die uiteraard ook door veel DABS-leden bezocht. De thuisblijvers hadden ongelijk, zo luidt het gezegde, meer dan ooit van toepassing.

Waarschijnlijk zal er over 4 jaar, in 2017 dus, wederom een European Barbershop Convention georganiseerd worden. Daarvoor zullen we iets verder moeten gaan: die zal of in Engeland, of in Zweden georganiseerd worden.

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht