HH logoBelangrijk

Alle koren en kwartetten van DABS hebben zich inmiddels aangesloten bij Holland Harmony: DABS is nu volledig op gegaan in Holland Harmony, Dutch association of Barbershop Singers. Er is nu dus één organisatie voor alle barbershopzangers in Nederland!
Deze website wordt daarom niet langer geactualiseerd.
Vanaf heden kunt u voor actualiteiten terecht op www.hollandharmony.dse.nl

 

Een grenzeloze hobby: barbershop met de buren!

lowlands
Dat barbershoppers vaak wat verder gaan voor hun hobby dan “normale” mensen is je wellicht niet onbekend. Ook dat ze zingen waar en wanneer maar kan, zal geen verrassing zijn. Maar wat doe je als je geen koor hebt, geen kwartet kunt vinden en tenminste een uur verwijderd woont van de dichtstbijzijnde mede barbershopper?

In die situatie bevindt Sonny Vande Putte zich. Sonny is een jongeman uit Gent (België) die dolgraag een barbershop kwartet wil starten, maar in zijn regio niet de juiste mensen bijeen weet te krijgen. In de tussentijd stilt hij zijn barbershop behoefte door (niet onverdienstelijk) te ”multitracken” (zoekt u maar eens op Youtube). Maar het live zingen lonkt.

Samen met een “denktank” van Nederlanders die (bijna) net zo gek (van barbershop) zijn als Sonny zelf heeft hij daarom op 2 juni een heus barbershop evenement gepland in het het Muziekhuis in Anzegem, onder de noemer “Hi Neighbor, The Lowlands Singin’ Shop”. Het doel? Om met een klein gezelschap (~3 man per stempartij) bijeen te komen en samen gezellig te zingen. Niet meer en niet minder. Polecats, tags en een paar songs die de meeste speciaal voor de gelegenheid leren. Zeg maar afterglow, maar zonder voorprogramma.

Hoewel we nog wat mensen kunnen gebruiken (vooral tenors missen we nog!) zijn we ervan overtuigd dat het een onvergetelijke (historische?) happening gaat worden. De Facebook evenement pagina bulkt van het enthousiasme, net als de deelnemers zelf en de songlist (en aanmeldlijst) groeit gestaag.

Naast Sonny zelf zijn er ook al wat Belgische aanmeldingen, dus wie weet is er zelfs een kwartet in de maak... Zie ik je daar?

Dion van Rijswijk  

 

Naar de facebookpagina