HH logoBelangrijk

Alle koren en kwartetten van DABS hebben zich inmiddels aangesloten bij Holland Harmony: DABS is nu volledig op gegaan in Holland Harmony, Dutch association of Barbershop Singers. Er is nu dus één organisatie voor alle barbershopzangers in Nederland!
Deze website wordt daarom niet langer geactualiseerd.
Vanaf heden kunt u voor actualiteiten terecht op www.hollandharmony.dse.nl

 

Geweldige eerste “burendag”

Foto: Fione TeunisDe eerste editie van “Hi Neighbor” zit er op.  Ik zeg bewust 1e editie, want er zijn al wilde plannen in de maak voor een 2e editie, ditmaal (waarschijnlijk) in Nederland! Dat het een succes was hoef ik dus bijna niet meer te zeggen.

Helaas was het wat minder druk als gehoopt. Een aantal enthousiastelingen kon niet op de geplande datum en een enkeling moest het wegens gezondheidsredenen af laten weten. Al waren er ook een aantal onverwachte gasten. Wat te denken van Bob Slavenburg, die (vooral om te luisteren) helemaal uit Düsseldorf kwam rijden. Of, de tegenwoordig in England wonenende, ex bass/bariton van The Gents Quartet en Interstate Connection, Lindley Gram.

Een bescheiden opkomst dus (13 mensen), maar ruim genoeg om goed aan de slag te kunnen. Dat deden de deelnemers dan ook en al direct vanaf de start werd er fanatiek ge-kwartet, ge-taged en gelachen. Nee, het klonk niet altijd perfect, maar het was altijd leuk (en vaak ook mooi hoor).

Enkele hoogtepunten (in willekeurige volgorde):

  • 13 mega enthausiaste deelnemers uit België, Duitsland, Engeland en Nederland (met zelfs deelnemers van Amerikaanse origine)
  • De (informele) sfeer
  • De verwarde gezichten van de “nieuwelingen” toen bass Lindley tenor begon te zingen
  • De glimlach op Sonny’s gezicht tijdens het “live” barbershoppen
  • Iemand die nog nooit eerder barbershopte die zegt “volgens mij is tenor zingen echt mijn ding”
  • Een mini optreden van mixed quartet 4Once, compleet met nieuwe lead Sonny Vande Putte
  • Heel veel mooie muziek

Lowlands barbershop3Was je er niet bij? Dan heb je zeker wat gemist, maar geen nood. Op de facebook groep “Hi Neighbor! (Lowlands Barbershop)” kun je mee brainstormen over een volgende sessie en natuurlijk wordt deze ook via de DABS site aangekondigd. Wordt dus vervolgd!

Dion van Rijswijk 

 

 

 

 

Check de facebookpagina