HH logoBelangrijk

Alle koren en kwartetten van DABS hebben zich inmiddels aangesloten bij Holland Harmony: DABS is nu volledig op gegaan in Holland Harmony, Dutch association of Barbershop Singers. Er is nu dus één organisatie voor alle barbershopzangers in Nederland!
Deze website wordt daarom niet langer geactualiseerd.
Vanaf heden kunt u voor actualiteiten terecht op www.hollandharmony.dse.nl

 

Ladies & Gentlemen van start...

Het gemengde koor van Holland Harmony heeft afgelopen zaterdag de eerste repetitie gehad. Kees Spaans maakte op verzoek van DABS het volgende verslag.

“Na de aankondiging in april van dit jaar van een nieuw op te starten gemengd koor hebben we even geduld moeten hebben en vooral hard moeten werken aan twee songs.

Zaterdag 21 september was het moment dan daar, de eerste repetitie in Gorinchem. De opkomst van ruim tachtig zangeressen en zangers is een primeur voor Barbershop in Nederland en misschien wel wereldwijd. Na een woord van welkom van Wil, Saskia en Jeanet snel aan de gang met een echte warming up en daarna aan de slag met de twee songs. Daar was hard een gewerkt, duidelijk te horen en te zien vooral aan het gezicht van Wil, zij straalde tevredenheid uit. Een bijzondere ervaring was het om als twee groepen, Ladies & Gentlemen op de risers te staan. Nieuw voor mij was het naar elkaar toezingen. Vanuit je ooghoeken kijken naar de dirigent en tegelijkertijd je “spiegelen” aan de aan de kant van de risers. De song “Summer Nights” leent zich daar voor: “Met a girl crazy for me” en “Met a boy, cute as can be!

Foto Eric Ideler

Dit beloofd wat moois te gaan worden. De volgende repetitie in oktober zal Sean Divine ons coachen. Sean is de Lead van OC Times. 

Op 14 juni zal het koor zich “officieel” presenteren door als gastkoor op te treden in het Musis Sacrem in Arnhem samen met The New Harvest Singers en The Swinging Woodnotes. Vanuit de Verenigde Staten zullen The Brothers in Harmony aanwezig zijn. 

In november dan het hoogtepunt en beoogde einddoel, deelname aan de Labbs conventie in Harrogate. Wat mij betreft blijft het daar niet bij, wat een belevenis!!  “