HH logoBelangrijk

Alle koren en kwartetten van DABS hebben zich inmiddels aangesloten bij Holland Harmony: DABS is nu volledig op gegaan in Holland Harmony, Dutch association of Barbershop Singers. Er is nu dus één organisatie voor alle barbershopzangers in Nederland!
Deze website wordt daarom niet langer geactualiseerd.
Vanaf heden kunt u voor actualiteiten terecht op www.hollandharmony.dse.nl

 

Jubileum The College Barbers

The College Barbers uit Apeldoorn bestaan dit jaat 25 jaar! Dat vieren ze in gesloten kring op 11 oktober 2014 in Apeldoorn.  In onderstaand artkel maken ze ons deelgenoot van hun geschiedenis:

 

The College Barbers 2013Op 1 december 1989 werd The College Barbers door een leraar Engels opgericht. Deze leraar gaf les op het Veluws College in Apeldoorn en ging met zijn cassetterecorder naar een barbershopshow in Lelystad. Teruggekomen draaide hij het bandje af voor zijn collega’s en andere zangvrienden.  Al snel gingen 13 enthousiastelingen zingen in barbershop-style. Als doel werd destijds gesteld: “Het beoefenen, het instandhouden, het verbreiden en het bevorderen van koor- en kwartet zingen in Barbershop Harmony Style.”  

In de afgelopen 25 jaar hebben diverse wisselingen plaatsgevonden in het ledenbestand (ruim 85 maal)  en in de music directors (ongeveer 10 MD’s hebben wij “versleten”)  Op dit moment hebben we een stabiel ledenbestand van 22 mannen en een enthousiaste MD; Jurrien Zaagman. We hebben een vast repertoire van 25 songs en 10 kerstsongs en op dit moment wordt dit repertoire met 3 a 4 songs per jaar uitgebreid.We treden zo’n 10 a 15 maal per jaar op. 

De traditie van de after glow wordt bij ons koor goed in stand gehouden. Na iedere repetitie zingen we, onder het genot van een drankje, wat na. Echter ook na ieder optreden doen we dit, als het enigszins mogelijk is. Soms gaan we daarvoor zelfs, op uitnodiging, naar een nabijgelegen kroeg. Het publiek stelt dit ook altijd zeer op prijs. 

We hopen nog vele jaren in FULL HARMONY op de huidige voet door te kunnen gaan.

 

BHC The College Barbers

Apeldoorn